Вардар ќе ја преставува Македонија на НБЦ-Купот во Клуж, Романија

Другите пишуваат:
Извор: vardarfans.mk 21/07/2022

Кугларскиот клуб Вардар 2014 во новата сезона, 2022/2023 ќе има настап на меѓународна сцена каде што ќе ја преставува нашата земја, Република Македонија.

Црвени-црните се пријавени за настап на НБЦ-купот кој оваа година ќе се одигра во Клуж, Романија каде ќе играат со ривали од цела Европа. Истиот е закажан со почеток на 4-ти октомври и ќе трае се до 8-ми октомври. Се очекува наскоро вардарци да го дефинираат ростерот за идната сезона со кој ќе настапат во МКЛ и на европска сцена, како што објавивме домашната лига е закажана за почетокот на септември.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*