МКЛ започнува 10.септември, една недела пред тоа Вардар ќе реализира меѓународен турнир

Другите пишуваат:
Извор: vardarfans.mk 20/07/2022

Македонската кугларска федерација го дефинираше почетокот на новата сезона 2022/2023 година, одлучено е истата да започне на 10.септември. Покрај тоа има ново амбициозно раководство што дава надеж дека оваа федерација и овој спорт ќе успеаат да одат чекор понапред.  Подетални информации на официјалната страница на федерацијата – ТУКА

Според плановите на црвено-црниот тим, една седмица предходно односно на 3.септември, КК Вардар 2014 ќе го организира својот меѓународен силен кугларски турнир. Повторно организацијата се очекува да биде како и претходно, на високо ниво и на турниот да се собере балканскиот кугларски крем, па ќе можеме во Скопје да гледаме повторно врвно куглање.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*