Вардар ќе ја преставува Македонија на НБЦ Купот во Клуж

Оваа сезона ќе се игра  XX.издание на НБЦ Куп кој ќе се одржи во Клуж, Напока, Романија, од 3-ти до 8-ми Октомври. На истиот КК Вардар 2014 ќе ја преставува Република Македонија.

Црвено-црните во недела, 02.октомври заминуваат најпрвин од Скопје до Бачка Топола. Таму ќе одиграат контролка со тимот на КК Задар од Хрватска. Следниот ден од Бачка Топола ќе се упатат за Клуж. Настапите се предвидени за вторник, среда и четврток. Вардарци се надеват дека достојно ќе ја престават земјата на овој официјален  меѓународен  клубски собир.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*